NL02-5256933 2004   9c02c6f3-b199-4914-83ff-75df7561aa75 

Zal mij even voorstellen, mijn naam is Patrick Slabbekoorn, geboren op 01-09-1964 in Den Haag. Als kleine jochie van een jaar of acht al in aanraking gekomen met de duivensport via mijn opa. Ik vond het altijd prachtig, mocht de duiven verzorgen en opleren, keek altijd reikhalzend uit naar het weekend, zondagochtend naar de radio luisteren, naar de lossingsberichten en dan maar wachten. En dan als er een duif kwam als een speer het hok in om hem/haar te ontdoen van de gummiring. Maar later als je ouder wordt krijg je andere interesses, en werden de duiven op een laag pitje gezet. Tot voor enkelen jaren geleden toen weer heel langzaam begonnen en zoals velen onder ons begin je met een paar duifjes en inmiddels zitten er uiteraard teveel duiven in mijn hok.

Sinds de zomer van 2011 beoefen ik samen met Bertram van Zuiden de wedstrijdsport, en zijn we in 2013 op zoek gegaan naar duiven die eventueel van toegevoegde waarde zouden kunnen zijn op ons hok. Dat je hierbij wel eens verkeerde keuze maakt is niet meer dan logisch, maar over het algemeen mogen we niet mopperen. In het hok in Lelystad zitten inmiddels duiven van, soort Alwin Petrie, lijnen Marshall, Lena en de Chanel, allen verkregen via Willem Buurstra uit Lemmer. Ook zijn er diversen duiven uit de lijn van de welbekende Empero van Lub Snoek op het hok aanwezig, deze zijn verkregen via Jan Barendrecht uit Emmeloord, Patrick Wemmenhove uit Bant, en Combinatie Bakker-Weerstand uit Urk. Verschillende rechtstreekse duiven van J.J.Hoogland (Koopman/Janssen) uit Midlum zijn terug te vinden waaronder een doffer uit de koppeling 090 x 070 twee geweldige vliegers en een halfbroer van The Alarm 1e Asduif Allround Oud Afd Friesland 2013.

Met de Gebr.Ras uit Urk hebben wij een zeer goede verstandhouding waardoor er inmiddels uit al hun topduiven diversen nazaten op het kweekhok vertoeven. Sommige zijn geleend en diversen verblijven hier permanent. Ook zit er op het hok de 063 een rechtstreekse broer van Evita moeder van 16 1e prijswinnaars (Pieter Veenstra x Sjaak van der Wal). In 2015 zijn er investeringen gedaan in jonge duiven van het soort Arie Dijkstra/Walter de Rijck via Han Hoekstra uit Alkmaar en twee oudere duiven van Tyrone Hooikammer uit Staphorst. Bij de Gebr.Berenschot uit Apeldoorn werd een prachtige jonge doffer soort Ferry van Loo lijn Swing/Max/Pigem aangeschaft. Bij Lorenzo van Russel uit Dordrecht werden twee late jongen opgehaald(soort H.van Venrooij), en tot slot is er nog één laat jong bijgekomen van de eerder genoemde Willem Buurstra, dit betreft er één uit de lijnen van Storm en Mega Mindy.

Ook hebben we zelf in 2015 nog wat late jongen gekweekt, en deze zullen we rustig laten uitgroeien, om vervolgens in 2017 te gaan bekijken welke misschien van toegevoegde waarde kunnen zijn op het kweekhok. Om de website up-to-date te houden, het is inmiddels 2017, en ook nu zijn er nieuwe duiven bijgekomen. Drie duiven zijn vanuit Swifterbant verhuist naar Lelystad, vijf zijn erbij gekomen van Remko Rispens uit Franeker soort (Jan Hoogland-Jacob Draaisma), een doffer van Jan Karsten uit Wierden (zoon Pascal), en één duivin van de Combinatie Grol-Lantinga uit Bilthoven (Dochter Joshua). Ook zijn er dit jaar afspraken gemaakt met Tjipke en Auke Bosma en Jan Barendrecht om te kijken of ze nog wat bruikbaars hebben, maar wie met deze liefhebbers bekend is, weet dat daar genoeg kwaliteit aanwezig is. Hopelijk zullen deze kwekers en toekomstige kwekers ons de aankomende jaren veel plezier bezorgen, zodat we binnen enkele jaren op een hoger niveau kunnen presteren.

Mocht u als duivenliefhebber geintresseerd zijn in jonge postduiven kunt u altijd contact opnemen door middel van het contactformulier of neem contact op met Bertram. Ook kunt u kijken bij de rubriek te koop. Hier staan regelmatig jonge duiven op die te koop worden aangeboden.

Ik hoop dat u veel plezier beleefd aan het bezoeken van deze site mvrgr Patrick.