Het is alweer een aantal weken geleden dat er iets nieuws op onze website te vermelden is geweest, dus vandaag maar weer eens achter de laptop gekropen om u op de hoogte te houden. Hoe zijn de laatste vluchten van het duivenseizoen verlopen? Hierover kunnen we heel kort en bondig zijn. Het was net zoals eigenlijk het hele seizoen niet veel soeps, en er viel zeer weinig te genieten in Swifterbant, of het moet de 1e NPO op Mantes de Jolie geweest zijn,  maar dat was ook het enige wapenfeit.

Om te beginnen laatste jonge duivenvlucht vanuit Morlincourt. Deze vlucht niet meer ingekorfd, omdat we nog maar tien zomerjongen over hadden van de ruim 40 die we bij aanvang hadden.

Natour...helaas was Gennep drie weken achtereen de losplaats. Trouwe lezers weten dat ik persoonlijk geen voorstander ben van het lossen op de oostlijn en dan zeker niet vanaf Gennep, met een wind die vaak uit westelijke richting komt. Dit werd opnieuw bevestigd door het zeer matige resultaat op deze drie vluchten, met opnieuw veel verliezen, en dan heb ik het niet over jonge duiven maar ook de oude hebben de grootst mogelijke moeite om thuis te geraken. Het absolute dieptepunt werd bereikt op de 1e vlucht 66 duiven mee en 4 op de achterkant van de uitslag. Er zullen ongetwijfeld liefhebbers in de provincie Friesland zijn die een andere mening hierover hebben, maar van mij mogen ze de hele oostkant afschaffen, en vluchten vanuit bijvoorbeeld Boxtel, Hapert, Duffel en Roosendaal, proberen in te passen. Volgend seizoen heb ik zelf al besloten om mijn die paar duiven die ik tot mijn beschikking heb niet meer in te korven op dit soort vluchten.

Dan de taartvluchten...Misschien hadden we beter niet mee kunnen doen want, de eerste de beste vlucht vanuit Gorinchem liep ook uit op een regelrecht drama. Regen en nog eens regen waren de feiten waarmee onze duiven te verduren kregen. Een zeer slecht verlopen concours, en diversen duiven wisten zaterdag niet thuis te geraken. Ook het laatste weekend met de drie richtingenvlucht verliep niet goed Den Helder 's avonds 2 thuis van de vier, Roodeschool niks thuis. 

Het seizoen eindigde dus op een manier waar we niet vrolijk van werden, en kan me niet heugen dat we ooit zo slecht seizoen gedraaid hebben,  geen kopduif te bekennen en zoals al eerder vermeld vele tientallen duiven spoorloos. Als programmaspelers moeten we toch veel beter kunnen, en hopelijk kunnen we volgend jaar weer omhoog kijken.

Sportgroeten Bertram en Patrick