Vrijdag hadden we 14 duiven ingekorfd voor de 5e jonge duivenvlucht van het seizoen. Losplaats was Quievrain op een afstand van 275 kilometer van het hok verwijderd. Afgaande van de weersvoorspellingen , was  de verwachting dat ze pas in de middag los zouden gaan. Op zaterdag bleek echter toch een vroege lossing mogelijk, en om 10:15 uur werden de duiven gelost met een zuidwestenwind kracht 3.

In onze vereniging waren 445 duiven van de partij, en zelf hadden we de duiven rond de klok van één uur thuis verwacht. Het werd ietsje later want om 13:13:10 uur werd onze eerste duif geklokt. Geheel tegen de verwachting in was het  de NL17-4289212, die we vorig weekend hadden thuisgehouden vanwege een kleine kwetsuur aan de borst, en zodoende nu weer voor het eerst meeging. In de uitslag was deze kras doffer goed voor de 9e prijs in het concours, en ik kan me niet voor de geest halen hoe lang het geleden is dat we een jonkie bij de eerste tien in het concours hebben gehad.  De 212 is gekweekt uit 2 duiven met veel invloeden van duivenliefhebber Jan Barendrecht uit Emmeloord.

De duiven waar we hoopvol over gestemd waren, tenslotte kwamen ze op de doordeweekse trainingsvlucht vanuit Duffel goed naar huis, lieten het een klein beetje afweten, want duiven als de 201 de 204, en de 205 kwamen niet op de uitslag voor. Wel was de NL17-4289194 weer van de partij en pakte inmiddels haar 5e prijs op evenveel inkorvingen.

Volgende zaterdag zal Niergnies aangedaan worden als losplaats, en dan zal de 300 kilometergrens gepasseerd worden. Ook zal de natour van start gaan, met een trainingsvlucht vanuit Duiven. Voor deze natour hebben we nog een vrij grote groep tot onze beschikking, en het is altijd weer spannend hoe dit zal gaan verlopen. Door een mindere 2e en 3e kweekronde vanuit het kweekhok in Lelystad bestaat deze groep voornamelijk uit duiven die verkregen zijn via andere liefhebbers. Hopelijk zit er een talentje tussen, en uiteraard houden we u hiervan op de hoogte.

In de stand om het Generaal Kampioenschap staan we nu na 18 vluchten op de 5e plaats Onaangewezen en de 4e plaats Aangewezen. Voorafgaande van het seizoen had ik zelf gehoopt op de 3e plek zowel Aangewezen als Onaangewezen, maar dat zal er helaas niet meer inzitten. Misschien heeft de rest van het seizoen inclusief de taartvluchten nog wat leuks voor ons in petto.

Sportgroeten Bertram en Patrick