Ook dit weekend was het evenals vorig weekend op zaterdag geen duivenweer, vandaar dat al vroeg besloten werd om de duiven op zondag te lossen vanuit Heusden-Zolder over een afstand van 181 kilometer. Bij onze vereniging waren 438 duiven ingekorfd door 17 liefhebbers, en zelf hadden we er 11 mee en één thuis. De NL17-4289212 was gewond thuisgekomen van een doordeweekse africhtingsvlucht.

Om 10:45 uur werden ze gelost met een matige zuidwesten wind, en de eerste die zich meldde was de NL17-4289204 (soort J.Hoogland x J.Barendrecht) om 13:11:16 uur. Opnieuw evenals vorig weekend geen toptijd, maar daar zijn we inmiddels wel aan gewend met onze jonge duiven, zou alleen een keer leuk zijn als we eens een vroege kunnen draaien op de vluchten. Wel een positief punt...alles thuis...in een goed uur, nadat de eerste over de antenne ging, en de NL17-4289194 pakte zijn 4e prijsje op de jonge duivenvluchten.

Vorig weekend schreef ik over een terugkomer vanuit Pontoise, maar ook de jonkies kunnen er wat van. Maar liefst drie zijn er gisteren (14-08) teruggekeerd naar Swifterbant, en deze waren toch echt al afzienbare tijd de hort op. Tevens zijn er ook weer enkele gemeld vanuit centraal hok Steenbergen en Tiel, en ééntje zat er in Culemborg. Deze zullen de aankomende dagen wederkeren op hun vertrouwde stekkie.

Morgen zal er weer een extra vlucht zijn voor de duiven die het aanstaande weekend naar Quievrain gaan. De bedoeling is om ze te gaan lossen in Belgie, althans dat is de planning maar je bent altijd afhankelijk van de weersomstandigheden.

Sportgroeten Bertram en Patrick