Na deze zaterdag gaan we de aankomende dagen ons maar eens flink achter de oren krabben. Wat was er dit weekend in hemelsnaam met onze duiven aan de hand. Geen idee doordeweeks trainen als gekken, maar het vervolgens dit weekend totaal laten afweten en geen één uitgezonderd. In totaal 55 duiven uit Swifterbant mee verdeeld over drie vluchten Gennep (jong), Chateauroux en Gennep (oud). Om maar meteen met mijzelf te beginnen vier in concours die geen van allen het papier wisten te geraken. Een fikse tegenvaller dus. Later we hopen dat dit eenmalig is, misschien moeten we maar anders gaan denken in de vorm van.. als ze maar thuiskomen, maar daar hebben we ze natuurlijk niet voor. Volgende week maar een kleine revanche proberen, want aanstaande dinsdag gaan er twee mee naar Bergerac.

Dan jonge duiven Gennep 30 mee en maar 5 in de uitslag waarvan de eerste op plek 137 terug te vinden was. Deze duivin had totaal geen zin op het hok te vallen en onder toeziend oog van collega melker Simon Zeeman bleef zij ruim een kwartier op het dak zitten. Niet dat het veel uitmaakt, want zelfs dan had zij niet tot de eerste duiven behoort in de uitslag.

Chateauroux..ook hier duiven die veel te laat waren voor een goede klassering, 12 mee en 7 in de prijzen beginnende op een beschamende 17e plek. Tot slot nog 9 oude duiven mee op Gennep en ook hier maar 2 in de prijzen die op de achterkant van de uitslag stonden. Geen fijn weekend dus voor ons als liefhebbers, en er is genoeg werk aan de winkel de aankomende dagen om de neuzen weer de goede kant op te krijgen.

Volgend weekend gaan de duiven naar Weert, en hopelijk kunnen we dan weer wat positiefs te melden.

Sportgroeten Bertram en Patrick