Deze zaterdag stonden er twee vluchten op het programma. 20 oude duiven gingen naar Morlincourt en kregen hierdoor een afstand van 380 kilomter te verwerken en dit was tevens de laatste midfondvlucht van het seizoen. De jonge duiven kregen hun vuurdoop met een trainingsvlucht vanuit Duiven. Hiervoor hadden we op vrijdagavond 36 jongen ingekorfd. Het ging allesbehalve soepel maar op zondagavond wisten er 30 het hok in Swifterbant te bereiken, en werd er één gemeld in Rijssen vlak bij Almelo.

Volgend weekend zal het voor deze jonkies de eerste puntenvlucht worden, want dat gaan ze naar Gennep. Zou leuk zijn als er een paar op de uitslag voorkomen, want in het verleden zijn we nooit echt succesvol geweest met de jonge duiven. Dan Morlincourt, hiervoor waren er op donderdagavond 171 duiven ingekorfd door 13 liefhebbers. Ze mochten om 07:15 uur aan hun terugreis beginnen, en zoals vele malen dit seizoen was de NL14-1363734 er als eerste. Deze blauwe witpen duivin werd geklokt om 11:47:17 uur en viel helaas net buiten de top tien. Het was dus de laatste midfondvlucht van het seizoen en we zijn in de eindrangschikking 6e Onaangewezen en 4e Aangewezen geworden. Dit is wel eens anders geweest maar helaas het ene seizoen is het andere niet. In het Generaal Kampioenschap staan we momenteel na 14 vluchten zowel Aangewezen als Onaangewezen 4e, en dat is allerzins acceptabel te noemen aangezien er dit seizoen bij de vereniging liefhebbers zitten die hun duiven aan een touwtje thuis krijgen.

Volgend weekend zoals al eerder genoemd Gennep jonge duiven, maar ook één van de mooiste vluchten van het seizoen namelijk Chateauroux. Zelf zal ik één jaarling inkorven de NL16-1863612. Deze jaarling doffer heeft eigenlijk nog geen platte prijs gevlogen, maar misschien kan hij nu verrassen. Bertram is er nog niet helemaal uit of hij zijn duiven zal inkorven, omdat het dagfondseizoen toch teleurstelllend is te noemen met redelijke verliezen. Vooral de vlucht vanuit Pontoise heeft er flink ingehakt, en diversen gerenomeerde vliegers waren regelmatig dagen later pas thuis. Zo ook dit weekend, want de NL15-1585297 kwam deze zondag thuis van de wedvlucht vanuit Gien.

Tot volgend weekend en sportieve groeten

Bertram en Patrick