Zo speel je een 1e NPO, en twee weken later zakt de gehele vliegploeg door het ijs, en wordt je weer met beide benen op de grond gezet. Gien was de losplaats en vol goede hoop hadden we op donderdagavond er 17 ingekorfd. Nadat de eerste duif in Tollebeek gemeld (12 km verderop) was moesten wij 19 minuten wachten voordat onze eerste duif over de antenne ging. Opnieuw was evenals op Sens het taartjong de NL16-1418412 (soort Cees Nagel) de snelste en werd geklokt om 15:59:16 uur. Voor een goede klassering had dit duivinnetje ongeveer 35 minuten eerder moeten vallen. Helaas was dit dus niet het geval en bijna alle programmaspelers in de vereniging draaiden duiven voor ons. Duiven als de 091, de 710 en de 297 waren in geen velden of wegen te bekennen ondanks dat het concours ruim 2 en een half uur open stond voordat alle prijzen verdeeld waren.

Positief gegeven is dat het voor de 412 haar 3e prijs is op de dagfondvluchten, en dat zij weer een paar puntjes heeft meegesmokkeld in de jaarlingencompetitie. Rest ons nu nog één dagfondvlucht en dat is Chateauroux.

Ook was er dit weekend een eerste jonge duiven training, maar deze hebben we aan ons voorbij laten gaan omdat Bertram nog druk bezig is om de jongen op te leren. Misschien gaan ze het aanstaande weekend voor het eerst de mand in afhankelijk van de weersverwachting. De tweede groep jongen zijn inmiddels Swifterbant aan het verkennen en maken hun dagelijkse rondjes, en gelukkig laten de roofvogels ze aardig met rust. Verder zijn de taartjonkies waarmee ik zelf ga spelen dit weekend ingeent. Het groepje bestaat momenteel uit zo'n tien duiven.

Volgend weekend dus de 2e trainingsvlucht jonge duiven en de laatste midfondvlucht van het seizoen. Deze zal vervlogen gaan worden volgens de planning vanuit Morlincourt over een afstand van bijna 381 kilometer van het hok in Swifterbant verwijderd.

Sportgroeten Bertram en Patrick