Quievrain, Asse Zellik en tenslotte werd de uiteindelijke losplaats Vuren. Dit weekend waren de weersomstandigheden niet best waardoor er twee keer veranderd werd van losplaats en kregen de duiven helaas een trainingsvlucht voorgeschoteld van maar 89 kilometer. Op vrijdagavond waren er door 13 liefhebbers 183 duiven ingekorfd waaronder 12 van Bertram en 3 jaarlingen van mijzelf. Uiteindelijk werd het in Vuren een late lossing want pas om 15:30 uur mochten ze huiswaarts keren met een stevige noord-westen wind.

Als eerste was de witte duivin de NL15-1083620 (soort Gert Cirkel) retour, zij ging om 16:51:54 over de antenne. In de uitslag behaalde zij de 8e prijs in het concours. De snelste van mijn kleine vliegploegje was de NL16-1863620. Deze duivin kwam om 17:01:30 over de finish. De laatkomer (de 612) kwam zoals bijna elk weekend pas op zondagavond totaal afgevlogen thuis, en mag weer even op krachten komen. De bedoeling was om deze blauw bonte doffer het aanstaande weekend in te korven op Gien, maar dat zal helaas geen optie worden dus zal hij moeten wachten tot Morlincourt of Chatearoux.

Zoals gezegd volgend weekend Gien en hopelijk kunnen de 10 á 15 dagfondduiven dan weer vlammen op een afstand van 583 kilometer, want op Vuren hadden we ze rust gegeven. Deze maand komen de in mijn ogen mooie vluchten met Chatearoux als absoluut hoogtepunt. Ook de jonge duiven zullen deze maand eraan moeten geloven. De eerste trainingsvluchten zullen waarschijnlijk overgeslagen worden, maar dan gaat het ook voor hun beginnen. De groep zomerjongen bestaat momenteel uit zo'n 35 duiven, en hopelijk zal er één of meerdere voor een verrassing kunnen zorgen want bij onze vereniging zitten enkele echte jonge duiven specialisten. De overige jongen uit het zolderhok zullen op de natour en de taartvluchten gespeeld gaan worden.

Ook zitten we eraan te denken om de NL15-1870379 in te korven op Bergerac (28 juli), aangezien hij op de zware vlucht vanuit Pontoise gewoon zaterdagavond thuis was en ook vanuit Ruffec 's morgens op de klep terug te vinden was. Genoeg in de planning deze maand dus. We houden u uiteraard op de hoogte.

Sportgroeten Bertram en Patrick