Deze zaterdag stonden de duiven in losplaats Chimay voor de 3e midfondvlucht van het seizoen. Jongstleden vrijdag had Bertram er 15 ingekorfd en had grotendeels de dagfondduiven thuisgelaten in verband met het slechte verloop van de week daarvoor toen de duiven in Pontoise gelost werden. Inmiddels hebben we hier de balans opgemaakt en nog steeds zijn er dertien duiven van het vorige weekend niet thuisgeraakt. Helaas maar het is momenteel niet anders.

Bij PV Flevoland verschenen er 369  aan de start voor de vlucht vanuit Chimay en deze duiven werden om 09:45 uur in vrijheid gesteld om aan de terugreis te beginnen over een afstand van 295 kilometer. Zoals dit seizoen regelmatig het geval is, was de NL14-1363734 de snelste van onze vliegploeg en bezorgde hun baasjes de 6e prijs in het concours. Deze blauwe witpen duivin werd geklokt om 13:21:06 uur en is de enige die zich staande weet te houden tussen het geweld wat momenteel door Comb.Schinkel-Korf, Dubbele Hakvoort en van den Berg Pigeons in onze vereniging verwezenlijkt wordt. Samen zijn deze liefhebbers al goed voor 9 overwinningen op tien vluchten, en mijn voorspelling bij aanvang van het seizoen wordt dus met de week realistischer.

De 734 heeft als vader "Roadrunner" die als jong gehaald is bij de welbekende Tjipke en Auke Bosma uit Buitenpost, en is een halfbroer van "Olympic Brain" (Olympiadeduif Boedapest 2015). Zelf was deze doffer een beloftevolle vliegduif, maar nadat hij enkele pennen had afgebroken verhuisde deze eind 2013 naar het kweekhok. Gekoppeld aan een zus van de 070 van Jan Hoogland uit Midlum heeft hij al gezorgd voor goede nazaten bij zowel ons, als diversen andere liefhebbers in de regio en daarbuiten.

Volgend weekend moet daar maar eens verandering in komen als er weer een dubbelprogramma op de planning staat. De duiven zullen dan naar Sens en Weert gaan. Hopelijk wordt Sens een echte dagfondvlucht zoals de meesten van ons het graag zien, en misschien voor ons een mooi resultaat. Van mijn eigen ploegje zoals gewoonlijk weinig spectaculairs, 3 mee 3 thuis en de NL16-1863611 voor het eerst dit seizoen op de uitslag.

Tot volgend weekend

Bertram en Patrick