Vroege lossingen met een zuid-oosten wind, hoge temperaturen, en grote verschillen in aankomsten waren de ingredienten van dit weekend op de vluchten vanuit Wijchen en Pontoise. Om te beginnen het verslag van Wijchen. Bertram had er 12 ingekorfd jongstleden vrijdagavond en ikzelf had mijn drie laatjes ingekorfd. Ze mochten om 07:30 uur aan hun terugreis beginnen over een afstand van 86 kilometer. De snelste duif was de NL15-4273121 die geklokt werd om 08:26:19 uur geen hoge klassering in de uitslag omdat de beste duiven in onze ogen meewaren op de dagfondvlucht vanuit Pontoise. Er waren grote verschillen in de aankomsten en dat op zo'n kort vluchtje. Het concours stond ruim anderhalf uur open voordat alle prijzen eruit waren. Tevens ontbraken er, en het is nu zondagavond nog steeds 4 jaarlingen. Het was een voorbode voor wat er later op die dag zou plaatsvinden.

Pontoise gelost om 06:30 uur en het zou een ware slijtageslag worden wat niemand mijner inziens had kunnen voorzien. Bertram had er 28 mee en ikzelf had mijn twee oudere doffers uit 2015 aan de start laten verschijnen.  Om 12:56:58 uur konden we er één klokken en dit was de NL13-4242091 goed voor een 2e prijs in het concours bij PV Flevoland en een 7e prijs in het samenspel. Toen vervolgens de 2e duif pas arriveerde om 15:26:00 uur was dat allemaal niet meer belangrijk, en werd het terugkomen naar het hok veel belangrijker, en gingen mijn gedachten terug naar Pommeroeul van enkele jaren geleden. Om een indicatie te geven hoe rampzalig deze vlucht verliep. Mijn 1e vanuit Pontoise werd geklokt om 20:43:31 uur en behoorde nog tot de prijsduiven.

Ook hier een dramatisch verloop dus, en niet alleen bij ons als liefhebbers, maar ook bij menige liefhebber in diversen afdelingen. Velen hadden op zaterdagavond nog geen 50% thuis. Zoals gezegd nu is het zondagavond en ook op deze vlucht missen we zelf nog 11 duiven waaronder drie duiven uit 2015. Hopelijk komen er de aankomende dagen nog veel duiven na, maar heb er inmiddels een hard hoofd in aangezien er via diversen bronnen gezegd wordt dat de duiven in een onweersbui terecht zijn gekomen. Wat hiervan waar is heb ik geen idee van maar we zullen maar hopen dat de schade ondanks alles toch misschien beperkt blijft.

Volgend weekend gaan de duiven naar de midfondvlucht vanuit Quievrain en zal het flink poetsen worden om de teruggekomen duiven weer fris en fruitig aan de start te laten verschijnen.

Sportgroeten Bertram en Patrick