Ruim 33 minuten verschil tussen onze snelste duif in vergelijking tot de snelst gemelde duif van Wilco Nijenkamp bij PV Flevoland. Zoals u zult begrijpen geen goed resultaat dit weekend op de eerste midfondvlucht van het seizoen. Tel daarbij op dat ook nog 2 goede duiven waaronder de NL14-4265142  ontbraken op zaterdagavond, en dan kunnen we de conclusie stellen dat dit geen goed weekend voor ons als duivenliefhebbers was. Een complete off-day dus van onze vliegploeg.

Voor wat het waard is de snelste was de NL14-1363734 die geklokt werd om 10:36:41 uur, nadat zij gelost was om 07:15 uur tesamen met de bijna 20.000 andere duiven van afdeling Friesland. Nu zal de regen onderweg ongetwijfeld een rol gespeeld hebben, maar dat mag uiteraard geen excuus zijn, want bijna alle programmaspelers wisten een vroegere duif als ons te draaien. Wel een vreemd detail was dat we tijdens de vluchten hele grote koppels boven Swifterbant van zowel west naar oost zagen vliegen maar ook van noord naar zuid, en dat is nou niet echt de goede richting. Ook kwamen er tijdens de vlucht drie vreemde duiven op ons hok terecht die effe moesten rusten en drinken, een teken dat ze het niet makkelijk hadden ondanks de wind in de rug.

Over mijn eigen ploegje valt niets bijzonders te vertellen 5 laatjes mee en vier thuis op zaterdagavond, en geen prijs op de uitslag zelfs op de achterkant van de computeruitdraai heb ik geen duif kunnen vinden. Een dieptepunt in mijn nog korte carriere bij PV Flevoland. Maar goed vol goede moed gaan we weer toewerken naar het volgende weekend en wordt het de aankomende dagen flink sleutelen, want dan gaan ze een klein stukje verder naar Auby Lez Douai, en zijn er weer nieuwe kansen. Inmiddels is nummer vijf ook gearriveerd op zondagochtend rond de klok van 08:00 uur

Sportgroeten Bertram en Patrick