615 duiven werden er jongstleden vrijdagavond door 28 liefhebbers ingekorfd bij onze vereniging PV Flevoland voor de 4e vitessevlucht van het seizoen namelijk Heusden-Zolder. Bertram had er 38 ingekorfd, twee minder als vertrouwelijk, omdat deze vorig weekend niet huiswaarts gekeerd waren. De bijna 21.000 duiven van afdeling Friesland werden om 09:45 uur gelost met een matige noordoosten wind. Het werd een waar spektakel voor de Combinatie Schinkel-Korf uit Urk. Hun duiven presteerden het om bijna alle hoofdprijzen te pakken in de top tien. Wij mochten ons gelukkig prijzen dat wij met een totaal ongunstige wind er één duif tussen konden krijgen op een keurige 4e plaats. Net als twee weken geleden, op Weert was de NL16-1441692 (soort Koopman via Dutch Day Racers) één van de snelste van onze vliegploeg en werd dit kras duivinnetje geklokt om 11:58:34 uur. Vervolgens kwam de 2e duif pas na 6 minuten over de eindstreep, en dat is te veel voor zo'n korte vlucht. Bij de duifkampioenschappen is de NL16-4285966 inmiddels opgeklomen naar de 9e positie op de ranglijst met tot op heden vier prijzen op evenveel inkorvingen. Toch knap voor een jaarling die vorig seizoen niet vaak op de vluchten heeft deelgenomen.

Dan mijn eigen ploegje 7 ingekorfd, en helaas de trieste constatering dat er zondagavond nog twee ontbraken, waaronder één van mijn favorieten de NL16-1863629. Zo wordt het vliegploegje wel erg klein inmiddels, want voor aanvang van het seizoen had ik er nog 11, maar goed het hoort er allemaal bij. De snelste was dit weekend het kras duivinnetje de NL16-1863620 met de bijnaam "de Windvanger". Zij werd geklokt om 12:11:41 uur. Volgend weekend gaan de duiven een sprong maken naar 100 kilometer verderop, want dan is het de bedoeling om de duiven te lossen voor de eerste midfondvlucht van het seizoen met als losplaats Quievrain.

Met de jonge garde gaat het inmiddels redelijk en er worden al diversen rondjes gevlogen. Helaas hebben er een tweetal hun kinderziektes niet overwonnen, en is de eerste jongeling ook alweer het slachtoffer geworden van een roofvogel. Zo'n tien  afgespeende jongen van de 2e kweekronde zijn inmiddels ook gearriveerd in Swifterbant, en hebben hun intrek genomen in het zolderhokje. Dit aantal zal voor eind mei aangevuld worden tot ongeveer dertig. Daarna zullen we een rustpauze inlassen van enkele weken om vervolgens een selectief groepje te gaan kweken uit het beste wat er op het kweekhok zit voor de natour en de taartvluchten.

Sportgroeten Bertram en Patrick.