Het is alweer een tijd geleden dat we wat nieuws op onze site te vertellen hadden, mede door het feit dat we erg druk zijn geweest om diversen bonnenverkopingen te regelen. Allereerst hadden we de verkoping van de Taartvluchten toen World Servants, vervolgens onze eigen vereniging PV Flevoland en tot slot de verkoping van Afdeling Friesland. Dit neemt zoveel tijd in beslag dat er gewoonweg geen tijd was om wat nieuws te schrijven. Nu alles weer een beetje in rustiger vaarwater terecht is gekomen, kunnen we u melden wat er zich de laatste tijd heeft afgespeeld en wat er de aankomende tijd op de planning staat.

Om te beginnen zullen we maar met het vlieghok in Swifterbant beginnen, daar zijn de vliegers enkele dagen geleden gekoppeld door Bertram na een grondige verbouwing aan de binnenkant van het hok waardoor er nu meer broedbakken beschikbaar zijn. Enkele oude duiven hebben plaatst moeten maken voor de jonge garde. Sommige zijn naar andere liefhebbers vertrokken die nog een duivin of een doffer zochten, en drie duiven zijn verhuist naar het kweekhok. Dat zijn de NL12-1080688, de NL12-4245074 en de NL12-4245082. Deze duiven hebben altijd leuke resultaten weten te behalen en mogen nu eens de aankomende jaren laten zien wat ze waard zijn als kweekduif. De jonge duiven die uit de kweekronde van de vliegers geboren gaan worden zullen ook dit jaar weer verkocht gaan worden op de beurs in Houten.

Vorig jaar hebben we hier ook gestaan in samenwerking met Henk Walda uit Marum en na een wat stroef begin waren ze toch allemaal aan het einde van de dag verkocht. We hebben hier trouwens nog een leuke referentie aan overgehouden want een liefhebber uit Wales meldde ons dat de duiven daar erg goed gepresteerd hebben in het afgelopen seizoen, en heeft een optie genomen om ook dit jaar weer jonge duiven bij ons aan te schaffen. Ook werden we gemaild door een liefhebber uit Beek en Donk, die erg succesvol is met de lijn van de NL11-1136937 die in het kweekhok zit. Toch wel weer leuk om te horen.

In het kweekhok is alles nog in volle rust, en hier zitten de doffers en duivinnen nog gescheiden van elkaar. De geleende duiven van de Gebroeders Ras en de Combinatie Ras-Post zijn weer grotendeels terug naar hun hokken in Urk, en uit enkele willen we graag toch nog een jaartje kweken, omdat we het vermoeden hebben dat er meer in zit. Verder zijn...op één koppel na alle fondduiven verkocht, en deze mogen hun kunsten elders gaan vertonen. Ook zijn er enkele nieuwkomers bij van andere liefhebbers. Zo is er een doffer bijgekomen uit Pascal van Jan Karsten uit Wierden, 5 duiven van Remko Rispens uit Franeker lijnen Jacob Draaisma en Jan Hoogland, en een dochter van Joshua van de Combinatie Grol-Lantinga uit Bilthoven. Mede door het resultaat van de keuring van Jos Evers (zie vorige verslag) zullen 10 duiven die geboren zijn in ons eigen kweekhok hun opwachting gaan maken. De koppels staan grotendeels op papier, en de aankomende weken gaan we de nieuwe koppels maar eens een paar dagen bij elkaar zetten, zodat ze een beetje aan elkaar kunnen wennen. Het ligt in de bedoeling dat het echte werk zo rond half februari van start gaat, en hopelijk wordt er een toppertje in spé geboren.