taart-eindhoven

528 duiven waren er jongstleden vrijdagavond ingekorfd voor de vlucht vanuit Boxtel, bij PV Flevoland door verschillende liefhebbers uit de regio. Bertram had vorige week alles terug op het hok, waardoor er van zijn kant weer 39 in de mand gingen. Zelf miste ik er nog drie zodat mijn ploegje nu uit zestien late jongen bestond. Om 10:15 uur werd er besloten om de duiven te lossen met een matige wind vanuit het zuiden, die later in de polder zou draaien naar zuid-oost. Ook dit keer was het uiteraard een duif van Bertram die als eerste thuis kwam, maar het was wel een jongeling, want de NL16-1078125 werd geklokt om 11:32:45 uur en had een snelheid van ruim 1400 mpm. Dit jonkie doet het tot op heden leuk want ook op de natour was hij regelmatig als één van de eerste jonkies thuis, en is gekweekt door de Combinatie Beverdam uit Nieuwlande. 

Mijn eerst geklokte duif was retour om 11:39:51 en deze prestatie werd neergezet door de NL16-1863612, en deze bleef zijn hokgenoot, die vorige week mijn eerste was, één minuut voor. Deze blauwe witpen duivin is gekweekt uit een doffer van de Gebroeders Ras (lijn Hubert Schroyens) maal een duivin van Tyrone Hooijkammer (soort Walter de Rijck). Ook nu terwijl ik dit schrijf, (zondagmiddag) ontbraken er weer drie laatjes van zowel Bertram als bij mij, waarvan er een inmiddels gemeld is in Kerkdriel. Deze vale doffer had er klaarblijkelijk niet zoveel zin in want Kerkdriel ligt op zo'n 20 kilometer verwijderd van de losplaats. Waarschijnlijk durfde deze niet goed het water over, want de afgelopen jaren is toch wel gebleken dat de jonge duiven hier nog wel eens moeite mee hebben.

Met de kweekduiven loopt de rui voorspoedig en de meeste staan nog op hun laatste pen. Dus deze beginnen zo langzamerhand weer een mooi verenpak te krijgen. Volgend weekend is de 3e taartvlucht vanuit Roosendaal, en waarom ze het eigenlijk taartvluchten noemen heb ik eigenlijk nooit begrepen, want ik heb nog nooit een taart gewonnen.

Tot volgende week