Taart

De afgelopen twee weken zijn er geen vluchtverslagen op onze site geplaatst. Had er ook niet zoveel zin in aangezien de prestaties niet geweldig waren. Had er ook niet veel van verwacht, want de duiven die ingekorfd werden behoorden, en ik noem het maar even gemakshalve de B ploeg, bestond uit vrij onervaren duiven en duiven die halverwege het seizoen teruggehaald zijn. De enige duif die zich staande wist te houden was de NL14-1363734 een blauw witpen duivinnetje die gekweekt is uit een doffer van Tjipke en Auke Bosma, en een duivin van Jan Hoogland. Zij behaalde 4 prijzen en werd 8e in het duifkampioenschap. Zij had ongetwijfeld een paar plaatsen hoger kunnen eindigen als zij wat vlotter over de antenne was gegaan, maar sinds zij flink achterna is gezeten door een sperwer is zij een heel stuk schuwer geworden.

Aankomende week gaat het afsluitende spektakelstuk plaatsvinden. De taartvluchten komen er namelijk aan. Zal zelf met zo'n 20 late jongen meedoen, die in ieder geval goed opgeleerd zijn en gezond zijn. Deze week brengen we ze nog twee keer richting Almere en dan moeten ze er maar klaar voor zijn. Een voorzichtige schatting de NL16-1863629 en de NL16-1863611 zijn mijn persoonlijke favorieten. Zij zullen gaan strijden in de late jongen competitie. Bertram gaat zijn vliegploeg deze week even onder de loep nemen en kijken welke daarvoor in aanmerking komen, aangezien ze flink aan het ruien zijn. Ook dit jaar is er weer een bonnenverkoop aan de taartvluchten verbonden, en deze zal beginnen op 20 september, en is te volgen op www.bonnenverkoop.nl.

Inmiddels zijn de afgelopen twee weken diversen duiven die geleend waren van de Gebroeders.Ras en Combinatie Ras-Post weer terug op hun oude hokken in Urk. Hier hebben we geruime tijd uit mogen kweken, en hiervan zijn er diversen jongen vertrokken naar het hok in Swifterbant. Ook zijn er diversen gekweekt die in de toekomst misschien een meerwaarde zijn op de kweekhokken in Lelystad. Langs deze weg willen wij deze liefhebbers hartelijk danken, en hopelijk kunnen we onze prettige samenwerking voortzetten in de toekomst.

mvrgr Bertram en Patrick