Het reguliere seizoen van de programmavluchten zit er bijna op. Vanuit Tilburg werden de duiven dit weekend gelost en dit was tevens de 2e natourvlucht. Om 10:20 uur werden ze in vrijheid gesteld, en mochten ze beginnen aan de terugreis over een afstand van 121 kilometer en een klein beetje. Net nadat de eerste duiven Swifterbant waren gepasseerd kwam onze eerste getekende aangevlogen de NL13-1363734. Helaas had deze duivin er vandaag geen zin in om snel naar het hok te gaan. Na enkele keren rond het huis gevlogen te hebben ging ze rustig op het dak zitten om vervolgens lekker te blijven zitten.

Inmiddels waren er vier andere duiven gearriveerd, en ook deze vonden het prettig om nog even wat rond te fladderen, zodat er zeer kostbare minuten verloren gingen voor een mooi resultaat in de uitslag. De eerste die een poging deed om over de antenne te gaan was de NL13-1690520, zij werd geklokt om 11:44:18 uur. Toch nog een 10e prijs tegen de 419 duiven die in het concours waren. Het had zo mooi kunnen zijn als ze allemaal direct waren binnengekomen, maar ook dat is duivensport.

Zondagavond maar weer eens gekeken of alles thuis was, maar ook dit weekend ontbraken er weer diversen, en ééntje werd er gemeld bij een liefhebber in Dokkum, deze was dus een aardig eind doorgeschoten. Met het oog op de toekomst zullen maar niet meer teveel achteruit kijken, en eens zien wat er straks na de taartvluchten nog over is. Vaststaand feit is dat de verliezen dit jaar toch wel schrikbarend te noemen is, en dan praat ik niet over de jongen maar ook enkele zeer goede oude ervaren duiven. Volgend weekend gaan de duiven naar Heusden-Zolder en zijn er weer nieuwe kansen.

Sportgroeten Bertram en Patrick