Kevin Upham

Vanwege de warme temperaturen die er dit weekend verwacht werd, ging de Nationale jonge duivenvlucht vanuit Morlincourt niet door. Deze is inmiddels verplaatst naar volgende week, en we zullen moeten afwachten hoe de vliegcondities dan zijn, maar als ik naar de voorspellingen kijk wordt het volgend week zaterdag ook weer een vrij warme dag. Naar aanleiding van bovenstaande bleef dus alleen de eerste natourvlucht over vanuit Boxtel. Op vrijdagavond alle nog overgebleven laatjes in de mand gezet, aangevuld met merendeels oude duiven die weinig aan de wedstrijden hebben meegedaan dit jaar. Het was even wachten op zaterdagochtend maar om 08:30 uur werden ze in vrijheid gesteld en mochten ze beginnen aan hun terugreis over een afstand van 102,744 kilometer.

Opnieuw was het van de Berg Pigeons uit Tollebeek die er met de overwinning in onze vereniging vandoor ging. Momenteel gebeuren er daar mooie dingen in Tollebeek, en wordt er duivensport van de buitencategorie beoefend. Bij onze eigen duiven was de NL14-1363734 (Miep) zoals verwacht het eerste thuis om 09:56:36 uur. Deze blauwe witpen duivin is op haar best met een noordenwind, en vooral op de wat kortere vluchten. Zij is gekweekt uit een doffer van Tj & A.Bosma maal een duivin van Jan Hoogland. Het eerste laatje die over de antenne ging was de NL16-1418411 en deze komt bij Cees Nagel uit Den Helder vandaan, gevolgd op iets meer dan drie minuten door de NL16-4285978. Deze komt uit een kweekkoppel wat in mijn ogen het beste is wat er in Lelystad zit. 

Dit weekend kregen we ook de laatste twee duiven terug die vorig weekend de slag vanuit Quievrain gemist hadden, zodat onze jonge duiven uit de eerste ronde weer op acht uitkomt. Een leuk bericht kwam er onlangs vanuit Wales vandaan, daar schijnt de NL16-1123354 het leuk te doen mooie resultaten in de vereniging en grootverband. Deze jonge duif is gekocht door Kevin Upham (zie foto) uit Newport op de voorjaarsbeurs in Houten. Dat is altijd leuk om te horen en we hopen dat er nog meer zullen volgen. Met de taartjonkies gaat alles voorspoedig en hopelijk zijn ze er straks klaar voor. Volgend weekend gaan we naar de 2e natourvlucht van het seizoen toe namelijk Weert.

Sportgroeten Bertram en Patrick