Dit weekend hadden we graag weer eens iets positief aan u willen vertellen, maar helaas ook deze zaterdag was het weer niet best. Training voor de natour vanuit Deventer en Quievrain jonge duiven stonden op het vliegprogramma. Om maar meteen met de deur in huis te vallen...Quievrain 08:45 uur gelost op 275 kilometer van het hok verwijderd, 9 duiven ingekorfd en de 1e thuis om 12:16 uur. Veel te laat dus want de eerste in de vereniging was al gemeld om 11:39 uur in Tollebeek bij van den Berg Pigeons, en de snelste in de afdeling om 11:53 uur bij Jan Hoogland uit Midlum. Voor wat het waard is deze jongeling werd 48e tegen 276 duiven. Om een kleine indruk te geven hoe slecht het weer was, volgen hier de kloktijden van de zes duiven die op zaterdag thuis waren. Zoals gezegd 12:16 uur de eerste, 2e 13:34 uur, 3e 13:54 uur, 4e 13:55 uur, 5e 14:58 uur, en de 6e om 19:00 uur. 

Dan de training (natour) vanuit Deventer 55 mee waaronder 14 oude duiven die weinig tot niet gespeeld zijn en 41 jonge duiven waarvan er de helft ongeveer uit het kweekhok komen en de rest van andere liefhebbers afkomstig zijn. Persoonlijk ben ik hier totaal geen voorstander van om zoveel duiven van verschillende hokken te hebben, want de geschiedenis heeft al veelvuldig bewezen dat de beste duiven uit het verleden nog altijd uit het kweekhok zijn voortgekomen of uit de oude lijnen van de duiven van Bertram zelf. Een uitzondering op dit bovenstaande is er wel maar die zijn te verwaarlozen is wel gebleken. Ben ervan overtuigd dat het veelvuldig bijhalen van verschillende hokken een nadelige invloed heeft op je eigen vlieghok, en vaak niet van toegevoegde waarde is. 

In de loop van de middag waren alle oude duiven inmiddels thuis vanuit Deventer en ontbraken er dit keer 5 jonge duiven bij het vallen van de avond. Wel moet hierbij vermeld worden dat deze groep jongen beter afkwamen als de eerste opleervlucht van het officiele jonge duivenprogramma, en we zondagavond maar eens de balans zullen opmaken, van wat er terug is gekomen. Het eerste jong uit deze groep was de NL16-4285973 die afkomstig is uit een doffer van de Gebroeders Ras gekoppeld aan de moeder van onze 623 (Calimero) die ooit een 5e speelde in de afdeling vanuit Weert tegen ruim 22.000 duiven. Waar zijn die tijden gebleven? Volgend weekend gaan we naar de laatste jonge duivenvlucht van het seizoen namelijk Morlincourt, en tevens staat de eerste puntenvlucht voor de natour op het programma. Volgens het programma zal dit Gennep worden.