Afdrukken

TongerenStation15-12-20125 zps666442ed

In de wandelgangen wordt ons al gevraagd of wij wel duiven dit weekend hadden ingekorfd. Het zegt dus al weer genoeg, gelost om 10:30 uur vanuit Tongeren, en de snelste van onze tien ingekorfde jongen deed er ruim drie uur over om de afstand van 198 kilometer te overbruggen. Ook dit weekend was het weer kijken naar het noorden, want had zelf wel verwacht dat ze ook dit keer veel te ver door zouden schieten. Waarschijnlijk vinden ze de waddeneilanden een bezienswaardigheid. Zelf kan ik iedereen verzekeren dat wij het steeds minder leuk gaan vinden, en dat de lol er echt af is. Door sommige liefhebbers werd al geopperd dat onze duiven wat mankeren. Hier kan ik volmondig op antwoorden dat ze kerngezond zijn, ondanks dat ze altijd te laat zijn vliegen ze gewoon nog een paar ererondjes rond het huis en zijn totaal niet afgevlogen, en het is te gemakkelijk om een negatieve conclusie te trekken terwijl wij onze duiven elke dag zien. Opmerkelijk detail tijdens deze vlucht, dat er om klokslag 16:00 uur (5½ later) drie tegelijkertijd thuiskwamen. 

Toen later deze zaterdag de uitslag bekend was heb ik nog even goed achter mijn oren zitten krabben. De uitslag ondersteboven gehouden, de achterzijde bekeken, maar het was toch weer echt waar. Na Deventer en Nijkerk stonden we voor de derde keer niet op de uitslag vermeld. Vraag me werkelijk af waarvoor we de afgelopen maanden voor bezig geweest zijn. Nu rest ons het volgende vraagstuk. Gaan we met deze duiven door tot en met Morlincourt? Voor mij persoonlijk heb ik al een beslissing genomen, en dat is niet meer inkorven op de jonge duivenvluchten.

Zal het later deze week nog met Bertram hier over hebben, maar deze liet al tussen neus en lippen door weten er ook geen trek meer in te hebben. Als dit werkelijkheid wordt rest ons nog alleen de natour en de taartvluchten. Hier moeten we dan met een positieve instelling volledig voor gaan en hopelijk onze gevleugelde vrienden ook.

Met vriendelijke sportgroeten

Bertram en Patrick