Afdrukken

Dit weekend stond een rustig duivenprogramma op stapel. Alleen de jonge duiven zouden naar Weert gaan. Begin van de week zei ik al tegen Bertram dat er wel weer voor een andere losplaats gekozen zou worden. Het was schijnbaar de goden verzoeken, want inderdaad op zaterdag werd er teruggereden naar Nijkerk, en zo langzamerhand beginnen de jonge duivenvluchten de vluchten van de armoede te worden. Zes wedvluchten zijn er nu vervlogen en de langste afstand die onze duiven gevlogen hebben is 121 kilometer, en vijf vluchten hiervan zijn ver onder de 100 kilometer gebleven. 

Op deze manier worden ze behoorlijk stom gehouden en leren ze helemaal niks, het vliegt in een groot peloton Swifterbant voorbij, (ook vandaag weer) en komen er later eens achter dat ze veel te ver zijn doorgevlogen. Denk dat dit ook een van de oorzaken is van de vele verliezen van de liefhebbers op de kortste afstanden, tel daarbij op de ligging van de losplaats en dat er op de meeste vluchten een westenwind stond en een optelsommetje is dan gauw gemaakt maar dat is mijn persoonlijke mening. Kortom zou het nu wel eens prettig vinden als de jongen aanstaand weekend een behoorlijk stuk in Belgie gelost zouden gaan worden, maar dat zal wel teveel gevraagd zijn. 

Over de uitslag kunnen we heel kort zijn, we hebben niet eens de klok afgeslagen, zo beroerd was deze vlucht. Het enige positieve is dat onze 8 gevleugelde vrienden allemaal thuis zijn en de laatste die arriveerde vloog er 1 uur en drie kwartier over om de afstand van 43 kilometer te overbruggen. Volgend weekend is er weer een druk programma, enkele duiven zullen dinsdag ingekorfd worden op Bergerac, en de extra dagfondvlucht Blois komt eraan. Hier zullen we weer met zo'n 10 duiven meedoen, waaronder weer Jordan,Florence, en Jolanda de drie favorieten voor een mooie klassering. Gevaarlijke outsiders zijn de twee jaarlingen de 293 (Blue Bell) en de 297 (Quintana) die bij Cees Nagel uit Den Helder vandaan komen. Welke jonge duivenvlucht het gaat worden laten we nog maar even in het midden.

Sportgroeten Bertram en Patrick