Afdrukken

IMG 0817

In de rubriek duif van de maand willen wij graag een duif introduceren uit het vlieghok te Swifterbant. Deze blauwband duivin is geboren in 2013 en is gekweekt door Gerard Dekker uit Assendelft (Kweekhok Gemade). Als jongeling drie bescheiden prijzen, waarvan de 12e prijs op Nijvel haar beste prestatie was. Ondanks dat er in de afstamming van deze duivin snelheid is gekweekt door middel van de Heremans-Ceusters duiven zet zij haar beste prestaties neer op de dagfond.

Zo vloog zij in 2015 16e prijs Sens, 3e prijs Souppes sur Loing, 26e prijs Gien, en een 6e prijs op Chateauroux. Hiermee werd zij in onze vereniging PV Flevoland 2e duifkampioen dagfond, en vloog in datzelfde jaar 15x prijs. Ook dit jaar liet zij zich regelmatig van voren zien met een 8e prijs op Chateaudun, 25e prijs op Chateauroux, 17e prijs op Issoudun, en een 9e prijs op Nanteuil. Inmiddels staat zij er goed voor als asduif van zowel de vereniging als in het samenspel.

Zoals gezegd Heremans-Ceusters in de afstamming (vaderskant), haar vader is namelijk een kleinzoon van de welbekende "Euro" gekruist met "Lady Blois" van H.J Eijerkamp en Zn. Aan moederskant vinden we de lijnen van Gerard Koopman en de 593 een geweldige kweekdoffer van Gerard Dekker. Deze doffer is vader van verschillende 1e prijswinnaars en teletekstduiven, en vloog zelf een 1e nationaal Blois in 2008 afdeling Kuststrook. Vorig jaar had zij als vaste partner de NL12-1592821 die inmiddels verhuist is naar het kweekhok. Waarschijnlijk zal ons kweekhok ook haar eindbestemming in de toekomst worden.