Afgelopen weekend was het zover, de eerste officiele jonge duivenvlucht van het seizoen. Als losplaats was gekozen voor Vuren op zo'n kleine 90 kilometer van het hok in Swifterbant verwijderd. De inmiddels aardig uitgedunde groep jongen (24 stuks in totaal) mochten het ruime sop kiezen om 09:30:00 uur. Het zou weer een vlucht worden waar de honden geen brood van lusten. De NL16-4285936 was de enige die zich nog redelijk staande hield, want deze jongeling werd geklokt om 10:44:20 uur.

Vervolgens duurde het ruim een half uur voordat nummer twee thuis was. Men zegt wel eens jonge duiven kunnen je maken en breken, momenteel staat alleen maar breken in ons woordenboek. Zondagavond waren er 15 thuis, zodat het nu wel heel penibel word om alle jonge duivenvluchten hiermee door te spelen, want er staan nog 7 vluchten op het programma. Nog één zo'n vlucht en het is over en sluiten.

Dan Chateauroux 12 mee en ook hier één duif die zich staande hield. Nadat ze gelost werden om 07:00 uur werd de NL13-4242091 geklokt om 15:35:53 uur, goed voor de 2e prijs in het concours tegen 245 duiven. Vervolgens begon het te regenen en kwam de rest doorweekt en te laat thuis. Op Chateauroux hadden we toch nog 50% in de prijzen, dus dat was nog acceptabel, alleen had het allemaal wat sneller gemogen, maar helaas zat dat er deze vlucht niet in. Volgend weekend is de laatste midfondvlucht van het seizoen aan de orde namelijk Laon, en de 2e vlucht voor de jongen Deurne. We zullen tijdens het inkorven maar een kruisje slaan en hopen dat alles dit weekend goed zal verlopen. 

mvrgr Bertram en Patrick