Nu we zo'n beetje halverwege het duivenseizoen zijn we de balans eens aan het opmaken, en mogen we rustig stellen dat ons weinig bespaard blijft. Vluchten die ingekort of verplaatst worden, amper een mooie duivendag gehad waarin je lekker in het zonnetje zit te wachten op je gevleugelde vrienden, enkele zeer goede duiven spoorloos, (13-079 3x een 1e prijs, 14-143 2x een 1e prijs 12-139 14e NPO Gien, 15-101 onlangs 1e prijs Quievrain)), vele jonge en oude duiven ten prooi gevallen aan de kromsnavel, doffers die het regelmatig laten afweten, af en toe één vroege duif en vervolgens lang moeten wachten voordat de 2e geklokt wordt, met als klap op de vuurpijl vorig weekend 10 jongen spoorloos en 7 oude duiven.

Is er dan niks positief, weinig....of het zou moeten wezen dat er één terug is van Periqueux, maar wel een week te laat. Als duivenliefhebbers moeten we dit jaar een hoop incasseren, maar het bijltje erbij neer gooien doen we zeer zeker niet. Misschien zijn onze verwachtingen wel te hoog en moeten we maar accepteren zoals het is, maar het blijft moeilijk. Volgend weekend krijgen de duiven Chateauroux voor hun kiezen, en de duiven die daarop meegaan hebben we dit weekend thuisgelaten, zodat ze volgende week onze goede klassering op de dagfond mogen verdedigen. 

Dan de actuele stand van zaken. Peronne (oud) en Deventer (jong) waren de vluchten van dit weekend. Peronne 06:45 uur los over een afstand van 350 kilometer. De NL14-4264723 (Yang Ming) was het snelste thuis om 10:20:20 uur met een gemiddelde snelheid van ruim 1600 meter per minuut goed voor de 3e prijs in het concours. Na haar 6e prijs op Zandvliet nu dus weer een top tien klassering voor deze donkerkras duivin die gekweekt is uit een rode doffer van Johnny van der Bei en een duivin van Jan Barendrecht.

Dan de jonge duiven trainingsvlucht, nog maar 26 jongen over van de eerste kweekronde (het waren er in april ruim 40). Los om 08:35 uur en vier tegelijk thuis om 09:15 uur, waaronder de NL16-4285964. Bertram verwacht dat dit wel eens een toppertje in spé kan worden. Zelf ben ik iets nuchtiger want jonge duiven blijft toch altijd een apart verhaal. Ook op deze vlucht hadden we niet alles thuis, want zaterdagavond zaten er 20 in het hok, zodat het er naar uitgaat zien dat we het officiele jonge duivenseizoen zullen starten op Deurne met 20 á 25 duiven. Hopelijk kunnen we hiermee het reguliere programma mee afwerken tot en met Morlincourt. Tot volgende week