Dit weekend stond er een druk programma op de planning. Periqueux,Deventer(jong) en Chateaudun waren de losplaaten en het zou een regelrecht ramp worden. Viel het weer in de ochtend nog wel mee, alhoewel het was grauw en grijs, 's middags zou het een middag worden om niet gauw te vergeten, en mijn gedachten gingen terug naar enkele jaren geleden met de rampvlucht vanuit Pommeroeul. Regen,regen en nog eens regen zorgde ervoor dat dit niets meer met een wedvlucht te maken had, maar meer met één grote loterij. De uitslag was al snel niet meer belangrijk, als er maar zoveel mogelijk terug kwamen. 

Uit alle windrichtingen zag je duiven boven Swifterbant zoekende naar de juiste richting om huiswaarts te keren. De duiven die op ons hok wel wisten te vinden waren compleet doorweekt. Op diversen locaties in Friesland zullen er velen hokken aardig gehalveerd zijn, en zo ook bij ons. Maar liefst 16 jongen en 13 oude duiven ontbraken er tegen het vallen van de avond, en één jong werd gemeld in Urk. 

Hopelijk zullen er velen morgen de weg terug vinden al zijn de voorspellingen voor morgen ook niet echt gunstig. Over de uitslag zullen we maar zwijgen, want je zou er hoofdpijn van krijgen. Morgen maar een extra ritje vanuit Lelystad ingelasten om even polshoogte te gaan nemen.

Sportgroeten Bertram en Patrick