Vandaag hadden we de wedvlucht vanuit Quievrain op het programma staan. Waar veel afdelingen hun vluchten naar de zondag verplaatsten, durfde Friesland het aan om de duiven te lossen om 13:30 uur met de wind vanuit het noordwesten. Vrijdagavond waren er in de vereniging 392 duiven ingekorfd, en zelf hadden we er 35 mee. Net toen het behoorlijk begon te regenen kwam de eerste vanuit het niets opduiken. Het was de blauwband jaarling doffer NL15-4273101 "First Born" die uit één van de stamkoppels gekweekt is. Nadat hij zo'n twee minuten bedenktijd nodig had om over de antenne te gaan werd hij geklokt om 17:09:41.

Een mooie tijd zou later blijken want hij pakte de overwinning op deze vlucht en ook de derde zege van dit seizoen voor ons als liefhebbers. Als 2e ging een witte duivin die bij Gert Cirkel uit Nieuwegein vandaan komt over de finish, weliswaar bijna vijf minuten later maar ook nog goed voor de 2e prijs in het concours. Waar sommige liefhebbers hun duiven moeilijk thuis kregen, was het voor ons genieten, want in de totaal uitslag hadden we er 19 in de prijzen en werd het voor onze duiven o.a 1,2,5,6,10,20,21,26,31.

Volgende week hebben we een druk weekend dan gaan we naar de 2e dagfondvlucht toe van het seizoen namelijk Gien, en tevens is er de eerste opleervlucht voor de jongen. Misschien doen we zelfs mee met de twee fondduiven die het hok momenteel rijk is op Brive.

Sportgroeten Bertram en Patrick