Helaas, maar het is niet anders. Nadat twee weken geleden de eerste dagfondvlucht van het seizoen werd ingekort naar Nanteuil (431 km), was het ook dit weekend weer raak. In plaats van Souppes sur Loing werd er nu vervlogen vanaf losplaats Tongeren (198 km). Een mooi dagfondseizoen lijkt er dus voor onze duiven niet in te zitten dit jaar. We hadden op vrijdagavond 10 duivinnen ingekorfd, en voor de doffers was een weekje rust ingelast. Zij mogen volgend weekend weer mee naar Quievrain.

Om 08:00 uur werden ze in vrijheid gesteld en mochten ze met een matige oostenwind aan hun terugreis beginnen tegen 199 medestrijders. Mede door de oostenwind was er voor ons aan deze kant van de regio weinig eer te behalen, en vielen de snelste duiven in Urk en omstreken. De eerste die retour kwam was de NL13-1690520 om 10:47:05 uur met een gemiddelde snelheid van 1185 meter per minuut, goed voor een 14e prijs in het concours. Tien minuten later waren er zes geklokt en waren alle prijsduiven eruit, de laatste arriveerde om 18:23 uur. 

Volgende week weer een nieuwe ronde en nieuwe kansen. Over enkele weken zullen de jonge duiven er ook aan moeten geloven. Zij hebben inmiddels hun eerste opleervluchtje gehad net buiten Swifterbant. De groep bestaat momenteel nog uit zo'n 30 รก 35 jongen, die dagelijks hun trainingsarbeid verrichten, en er zit al aardig wat snelheid op. Hopelijk kunnen we leuk meedoen, want de Combinatie Schinkel-Korf is al sinds jaar en dag een echte specialist binnen onze vereniging. De 2e groep jonge duiven heeft nog even de tijd want, deze zullen alleen gespeeld worden op de natour en de taartvluchten. Tot volgend weekend.

Sportgroeten Bertram en Patrick