image-4128424

Vandaag zaterdag 09-04. De opening van het nieuwe duivenseizoen 2016. Het zou een valse start worden. De duiven waren inmiddels al weer enkele weken buiten en mochten het vandaag laten zien hoe ze ervoor stonden. De eerste trainingsvlucht overgeslagen, veel jaarlingen, en in de aanloop naar het nieuwe seizoen weinig tijd gehad om de duiven te lappen. Of dit redenen zijn waardoor ze niet goed afkwamen zullen we niet weten, maar meteen was de start van het seizoen niet geweldig.

Op vrijdagavond hadden we er 40 ingekorfd en het hok was leeg. Ze mochten naar Boxtel toe en werden gelost om 10:15 uur met een matige ZZO wind. Om 11:27:29 uur werd de eerste geklokt nadat hij kostbare minuten verspeelde door van grote hoogte op zijn dooie gemak naar beneden te vliegen en eenmaal beneden nog een paar ererondjes maakte. Dit was een voorbode voor de rest van het verhaal. Alle duiven, met name de doffers hadden totaal geen zin om naar beneden te komen en enkelen bleven zelfs een kwartier of meer rond vliegen.

Zo kon het gebeuren dat we er maar 7 in de prijzen hadden in een tijdsbestek van 13 minuten en de hoogste score was een 30e prijs tegen 390 duiven behaald door de NL12-4245074. Enige pluspunt was dat ze er fris en fruitig uitzagen alsof ze in Dronten gelost waren.  Volgende week hebben we weer nieuwe kansen, en gaan de duiven naar Deurne.

Sportgroeten Bertram en Patrick