12919893 1315092381841222 2967708954497435515 n Toefje op weg naar Japan

Inmiddels zijn alle winteraktiviteiten achter de rug en staat het nieuwe duivenseizoen op ons te wachten. Toefje is inmiddels verkocht via Pipa en heeft zijn nieuwe eigenaar gevonden in Japan. Enkele weken geleden zijn de duiven weer begonnen met trainen in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ook dit jaar heeft de roofvogel er helaas weer enkele te pakken gehad, maar als ik de berichten zo hoor elders in het land zijn we er tot nu toe nog goed van af gekomen.

Wat is het verwachtingspatroon voor het nieuwe seizoen. Vorig jaar was het voor ons als liefhebbers een topjaar 8 overwinningen en 2e Generaal Aangewezen en Onaangewezen in onze vereniging, en dat zal moeilijk te overtreffen zijn. Zelf heb ik wel het idee dat de duiven die geboren zijn in 2014 zich dit jaar gaan manifesteren aangezien ze het als jaarling goed gedaan hebben, maar uiteraard biedt dit geen garantie. En hoe zal de 079 het vergaan dit seizoen, deze duivin pakte vorig jaar drie keer de hoofdprijs.

Allemaal maar afwachten en hopen op mooie wedvluchten, want er is concurrentie genoeg. Dan de huidige jaarlingen hierbij geldt het motto niets moet en alles mag, geen verwachtingspatroon dus dan kan het altijd meevallen. Voor het jonge duivenseizoen zijn de eersten inmiddels afgespeend en verhuisd naar Swifterbant en de rest zal de aankomende weken volgen. Bonnenkopers zullen dit jaar nog even geduld moeten hebben, maar zodra we zover zijn zullen we dit laten weten, want het is een hele waslijst. Verder wensen wij alle liefhebbers een mooi en geweldig seizoen toe.

mvrgr Bertram en Patrick