P1010072    P1010073

De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest om eens om eens rond te kijken of er ergens een paar leuke overnachtduiven te vinden waren voor een betaalbare prijs. In een eerdere column hadden we al vermeld dat we deze graag wilden inkruisen op onze huidige duivenstam. Nadat we twee Jellema's op de kop hadden kunnen tikken en één van Dick ten Cate uit Hattemerbroek, ging ditmaal onze voorkeur uit naar een doffer uit de lijnen van Theo Streefkerk (moederskant Steketee-Gebr.Kuipers) uit Ameide en van vaderskant Jellema-Wim Wittebol uit Oosterwolde.

Na diversen mailwisselingen werd er een afspraak gemaakt om hem 24 november in de ochtend op te halen. Nadat de routeplanner was ingesteld werd er vertrokken naar St.Johannesga. Even voor elf uur was ik ter plekke en werd begroet door Lucas Lageveen. Eenmaal in het hok aangekomen zaten er nog maar vier duiven in het hok, want door omstandigheden gaan de duiven even op een laag pitje gezet worden door deze liefhebber. Hij vertelde mij dat als ik interesse had, ze alle vier mocht meenemen.

Dat was natuurlijk niet tegen dovemansoren gezegd en zo werd er dus met vier duiven huiswaarts gekeerd richting Lelystad. Weer een mooie aanvulling voor het kweekhok. Het betreft twee nestmaatjes uit de lijn van de "Simson" van Cor van der Ploeg uit Leeuwarden en één van Dik van de Berg uit Tuk. Alle vier de duiven zijn van 2015, dus deze laten we mooi uitgroeien en misschien mogen ze volgend jaar één nestje grootbrengen. Bij deze willen we Lucas hartelijk bedanken voor deze mooie duiven.

Sportgroeten Bertram en Patrick