Na het debacle van vorig weekend was het nu de beurt voor de 2e midfondvlucht van het seizoen. Helaas door het slechte weer van zaterdag en de Belgen die dwars lagen, werd er op zondag gevlogen vanuit La Louviere in plaats van Quievrain. We hadden er 38 ingekorfd en deze werden in alle vroegte gelost om 07:45 uur. Na bijna drie uur vliegen meldde de eerste duif zich boven het hok in Swifterbant. Het was de afdelingswinnaar van vorig seizoen vanuit Menen de NL13-1002203. Om 10:40:59 werd deze blauwband doffer geklokt, goed voor een 6e prijs in de uitslag tegen 466 duiven.

Vervolgens duurde het te lang voordat de 2e duif geconstateerd werd, hier tussen zat bijna 9 minuten verschil en dat is op zo'n korte vlucht teveel. Nadat de 2e duif geklokt was begon het pas te lopen en in een tijdsbestek van 12 minuten waren er inmiddels 15 bijgekomen. Eigenlijk was deze wedvlucht een kopie van vorig weekend alleen met dat verschil dat er nu wel een duif in de voorste gelederen te vinden was.

Misschien ontbreekt de scherpte of onervarenheid nog een beetje bij de duiven, aangezien we een vrij jonge vliegploeg hebben. We moeten hier maar niet te lang bij stilstaan want volgend weekend staat er een dubbelprogramma gepland namelijk de eerste dagfondvlucht vanuit Sens, en dan gaat het ineens naar 513 kilometer en een vitessevlucht vanuit Weert. Zoals het er nu uitziet gaan alle duiven van 2 jaar en ouder naar Sens toe aangevuld met enkele jaarlingen, misschien kunnen ze op deze afstand eens vlammen.

Tot volgende week