Een bekend spreekwoord is "De wijzen kwamen uit het oosten", maar onze duiven kwamen vandaag één voor één terug uit het noorden. Op de oorspronkelijke losplaats Weert was de verwachting dat er op zaterdag niet genoeg ruimte was om te lossen dus werden de duiven teruggebracht naar Tilburg. Hier werden de duiven in tegenstelling tot de afgelopen twee weken gelost in de middag 13:00 uur. Op grote hoogte kwamen de eerste duiven over Swifterbant heen rond 14:10 uur en werden er snelheden gehaald van zo'n 100 kilometer per uur waardoor vele duiven schijnbaar vergaten om boven Swifterbant ook eens naar beneden te kijken en zodoende het hok aan de Vendelier voorbij vlogen.

Het mag duidelijk zijn dat het hele circus weer terug moest komen uit het noorden. Bij diversen liefhebbers zal dit niet anders geweest zijn. Ook was het opvallend dat de duiven die normaal op de vitesse niet de vlotste zijn er nu wel waren, terwijl de duiven waar je het van verwacht ver in de achterhoede waren te vinden of zelfs het papier niet eens wisten te raakten. Maar goed het is niet anders, dit soort vluchten heb je er altijd wel tussen zitten.

Onder toeziend oog van collega duivenmelker Harger Eikelboom uit Swifterbant werd de NL12-1113790 als eerste geklokt om 14:16:04 uur gevolgd door een jaarling de NL14-4265142 om 14:18:53 uur. Bij PV.Flevoland waren er op vrijdagavond 574 duiven die gingen strijden om de prijzen en het werd voor ons o.a 18,24,25,26,27,41,42. Positief aan deze vlucht is dat een laat jong van 2014 de NL14-4265297 zich heeft gemeld in de strijd om het duifkampioenschap. Dit kras duivinnetje staat inmiddels op een keurige 2e plaats. Volgend weekend gaan we naar Tongeren toe en dan zal het echt beter moeten wil je mee kunnen strijden om de bovenste plaatsen dus genoeg werk aan de winkel om de boel weer op de rails te krijgen.

Sportgroeten Bertram en Patrick